Kusken 2.2% vol

Nu kan du äntligen njuta av en god öl och ändå ha friheten kvar att köra bil. Till det här uppfriskande ölet har det inte sparats på humlekontot. Provsmakare har brustit ut i kommentarer som "Jag som inte tycker om lättöl, nu har jag ändrat mig!". Kusken har utvecklats av Gun Sävhammar i samarbete med Hantverksbryggeriet

Bonden 3.5% vol

Bonden är ett smakrikt och friskt inslag bland de svenska folkölen. Stark som en folköl - smak som en starköl. Ölet är en ljus och maltig ale inspirerad av English Mild Ale. Bonden har en fin sötma med toner av honung och balaseras av en behaglig beska i eftersmaken. Serveras gärna lite varmare, ca 14-15 grader för en större smakupplevelse. Bonden bygger på ett recept utvecklat av bryggaren Gun Sävhammar i samarbete med Hantverksbryggeriet

Sheriffen 5.6% vol

Sheriffen är en ljus fruktig öl i stilen American Pale Ale. Den är kryddad med massor av amerikansk humle som ger trevlig och balanserad beska med citrus, kola- och frukttoner. Sheriffen är utvecklad av Erik Olofsson i samarbete med Hantverksbryggeriet.

Bödeln 5.6% vol

Det krävs ett rejält mod för att våga njuta av den här mycket fruktiga och extremt beska alen. Denna kopparfärgade ale har en stor, blommig humledoft och en krispig smak med en avslutande låååååång efterbeska. Vann guldmedalj på Stockholm Beer & Whisky festival 2009.

Narren 5.7% vol

Det här mörkt kopparfärgade, överjästa ölet har inspirerats av engelsk Extra Special Bitter. Narren är ett fylligt öl med en mjuk maltighet som övergår i en värmande, kryddig avslutning. Den chokladiga restsötman balanseras av en ganska kraftig efterbeska.

Sotarn 4.3% vol

Lika svart som sotaren är denna välsmakande stout. Havre i kombination med karamell- och chokladmalter ger ett mjukt öl med rund och fyllig smak. Choklad och rostat korn dominerar smakupplevelsen, och avslutningen karakteriseras av en behaglig beska.

Kosacken 7.0% vol

En välkomponerad imperial stout, vars namn inspirerats av att öltypen ursprungligen utvecklades för det ryska hovet. Kosacken kommer till sin rätt i kombination med en bit mörk choklad. Vann guldmedalj på Stockholm Beer & Whisky Festival 2009.

Munken 8.5% vol

Munken är en fyllig och komplex klosteröl med en kaskad av dofter och smaker. Högklassig malt i kombination med en speciell sorts råsocker ger denna öl sin utpräglade karakteristik. Vi har t.o.m hört belgare utbrista "Det här är det godaste ölet jag någonsin druckit!".

Baronen 12.7% vol

Ölens Rolls Royce! Baronen tar dig med på en smaksensation utöver det vanliga. En exklusiv Barley Wine med smaker som för tankarna till karamell, russin och aprikoser. Tänd en brasa, luta dig tillbaka och upplev en njutning av absolut högsta klass. Ölet kan med fördel lagras och vi brygger endast en bryggning per år och varierar receptet för varje årgång. Här finns inget bäst före-datum utan istället ett bäst efter-datum!

Julnarren 7.0% vol

En härligt smakrik och fyllig vintervärmare. Passar perfekt ihop med julmaten och som sällskapsdryck, gärna tillsammans med mörkare chokladsorter och praliner. Utsågs till bästa julöl under Örebro Öl och Whiskyfestival 2008. Måste upplevas!

Rövarn 5.0% vol

Rövarn är tillbaka! En fyllig, maltig, ljus lageröl med härligt vitt skum. Serveras kylskåskall eller, för en större smakupplevelse, lite varmare.

Alkemisten 5.0% vol

En friskt syrlig lambic med en spännande blålila färg. Rikligt smaksatt med blåbär från de svenska skogarna och lagrad i över ett år för maximal smakutveckling. Bygger på receptet av Erik Olofsson som vann nordiska mästerskapen i hembryggning 2006.